Καλοκαίρι

67356752_2475917709096221_3684754332747563008_n
Κηπουρικές εργασίες για τον μήνα Αύγουστο!
Όλους τους ζεστούς μήνες του έτους, μα κυρίως τον Αύγουστο, που το φαινόμενο του καύσωνα είναι σύνηθες, το πότισμα βρίσκεται στην κορυφή των κηπουρικών εργασιών!
Αν δεν φροντίσεις για τον εφοδιασμό των λουλουδιών και των φυτών σου με νερό, μερικά από αυτά, με λιγότερη αντοχή, μπορεί να μαραθούν και τότε δυστυχώς δεν θα μπορείς να κάνεις κάτι.
Φροντίστε όλα τα φυτά σας να ποτίζονται σωστά με όσο νερό και όποτε το χρειάζονται. Αν πρόκειται να λείψετε προνοήστε για εκείνον τον γείτονα που θα αναλάβει την φροντίδα τους ή βεβαιωθείτε πριν φύγετε ότι το αυτόματο πότισμα λειτουργεί σωστά.
Εκτός αν οι θερμοκρασίες είναι ιδιαίτερα υψηλές, εξακολουθείτε μέχρι τα μέσα του μηνός να λιπαίνετε κανονικά.
‘Ενα ελαφρό σκάλισμα, ειδικά αυτήν την εποχή που το χώμα “πετρώνει” ευκολότερα από την ξηρασία, θα βοηθήσει τις ρίζες των φυτών σας να αναπνέουν και να αναπτύσσονται κανονικά.
Κλαδέψτε θάμνους και ετήσια φυτά που έχουν μεγαλώσει “άναρχα” δίνοντας το σχήμα που θέλετε, πριν τις πρώτες ψύχρες του φθινοπώρου.
Κουρεύετε συχνά τα μυρωδικά όπως τον δυόσμο και τον βασιλικό για να ανανεώνονται και να συνεχίζουν να σας χαρίζουν το άρωμά τους!
Κόβετε συχνά τα ξερά φύλλα και λουλούδια για να βοηθήσετε το τελευταίο στάδιο ανθοφορίας όλων των καλοκαιρινών ειδών.
Αρχίστε να μαζεύετε σπόρους από τα καλοκαιρινά λουλούδια σας, για την επόμενη χρονιά και βολβούς όπου τους πετύχετε για να φυτέψετε Σεπτέμβρη-Οκτώβρη.
Φέρτε μαζί σας από τις διακοπές σας σε κάποιο ελληνικό νησί βλαστούς από οποιοδήποτε είδος παχύφυτου και φυτέψτε τους σε γλάστρες.
Θα “πιάσουν” πανεύκολα, το μόνο που χρειάζονται είναι λίγο πότισμα και πολλά από αυτά είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακά σε εμφάνιση.
Ποτίζετε όσο τακτικά χρειάζεται και τα εσωτερικού χώρου φυτά και προστατέψτε τα από την υπερβολική έκθεση στον παγωμένο και ξηρό αέρα των κλιματιστικών.
Ο Αύγουστος είναι από τους κατ΄εξοχήν μήνες για κηπουρική επί χάρτου.
Σχεδιάστε και καταγράψτε όσα θα θέλατε να φυτέψετε και να δημιουργήσετε ως …μικροί κηπουροί στη διάρκεια των επόμενων μηνών και εκμεταλλευθείτε τον καλό καιρό για να καθαρίσετε και να φροντίσετε γενικά τον κήπο ή το μπαλκόνι σας κι όχι μόνο τα φυτά σας.