Αλεξανδρινό

aleksandrinos
Tips για να ξανανθίσει το Αλεξανδρινό σας και του χρόνου .
Η αυλαία των γιορτών σχεδόν έπεσε, το χριστουγεννιάτικα στολίδια θα μπουν στο πατάρι και τα φωτάκια θα σβήσουν στις γειτονιές. Σε κάποια σπίτια όμως, κάπου εκεί σε μια γωνιά, υπάρχει ένα φυτό που για αρκετό καιρό ακόμη θα μας θυμίζει το μεγαλείο των γιορτών.
Ο λόγος για το Αλεξανδρινό φυσικά, ένα παρεξηγημένο φυτό που τις περισσότερες φορές αδίκως παίρνει το δρόμο προς το σκουπιδοτενεκέ. Αν είστε λοιπόν ανάμεσα σε αυτούς που έχουν ακόμη ένα ζωντανό Αλεξανδρινό στο χώρο τους ιδού οι βασικές οδηγίες για να το δείτε να ανθίζει τα επόμενα Χριστούγεννα.
Από τώρα και μέχρι το Μάρτιο μήνα ποτίζουμε μόνο όταν η επιφάνεια του χώματος στεγνώνει και στραγγίζουμε καλά. Παρατηρούμε αν το φυτό μας έχει αρχίσει να βγάζει νέα φύλλα στην κορφή και παράλληλα αν έχει αρχίσει να φουσκώνει μάτια στη βάση των βλαστών.
Στη φάση αυτή μειώνουμε το πότισμα προκειμένου να προετοιμάσουμε το φυτό μας για ένα βαθύ κλάδεμα, γύρω στα τέλη Απριλίου, αρχές Μαΐου. Κλαδεύουμε βαθιά γύρω στα 10 εκ. από την επιφάνεια της γλάστρας αφήνοντας κάποιες πράσινες φούντες για να μην σοκαριστεί πολύ το φυτό.
Την ίδια περίοδο και μόλις η νέα βλάστηση γίνει εμφανέστερη, μεταφυτεύουμε σε μεγαλύτερη – όχι τεράστια – γλάστρα.
Καλή επιτυχία!